Hur fungerar Polkadot?
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Den huvudsakliga Polkadot-blockkedjan, kallad "Reläkedjan" är där transaktionerna slutförs. För att uppnå en högre hastighet skiljer denna huvudkedja tillägget av nya transaktioner från handlingen att validera dessa transaktioner. Denna modell tillåter Polkadot att behandla över 1 000 transaktioner per sekund. Parakedjor å andra sidan är anpassade blockkedjor som använder reläkedjans datorresurser för att bekräfta att transaktionerna är korrekta.

En annan intressant funktionalitet hos Polkadot är dess s k “bridges”, dessa tekniska broar gör det möjligt för Polkadot-nätverket att interagera med andra blockkedjor och på så sätt också underlätta att tokens och coins kan växlas utan en börs.