Vad är MATIC?
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

MATIC är den är den ursprungliga kryptovalutan i Polygon-kedjan och används för att driva utvecklingen över nätverket. Den kan användas för s k staking, för att betala transaktionsavgifter och för att skapa NFT:er. MATIC är byggd på en av Ethereums token-standard, ERC-20 och har begränsat utbud på tio miljarder. Användare av Polygon kedjan kan tjäna MATIC-tokens genom att tillhandahålla resurser och tjänster till nätverket.