Bedrägeribekämpning - vanliga frågor och exempel
Har ni några tips för att upptäcka ett bedrägeri?
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Kryptovärlden erbjuder en mängd möjligheter, men den är också ett mål för bedragare. För att säkerställa att du kan använda kryptovalutor säkert och undvika potentiella hot, är det viktigt att kunna känna igen bedrägerier när de dyker upp.

I den här artikeln delar vi värdefulla tips om hur du kan upptäcka potentiella bedrägerier och skydda dig själv och dina investeringar.

Se till att förvara din kryptovaluta på ett säkert sätt

• Om du planerar att skicka eller förvara din kryptovaluta utanför din Safello plånbok, se då till att välja en trygg och säker plånboksleverantör. En plånbok som endast du har tillgång till och förvara dina lösenord, seed phrase/recovery key på ett tryggt och säkert ställe. Läs gärna mer om detta på https://www.bitcoin.se/planbocker

Var försiktig med löften om snabba vinster

Dubbelkolla webbadresser och plattformar

• Innan du använder en kryptoplattform eller handlar med krypto, se till att du besöker den officiella webbplatsen. Bedragare kan använda liknande/förfalskade webbsidor för att försöka lura användare. Kontrollera att plattformen eller företaget är legitimt och har tydlig och tillförlitlig kontaktinformation, bedragare undviker ofta öppenhet.

Undvik skumma/suspekta meddelanden och e-post

• Bedragare kan försöka kontakta dig via oönskade e-postmeddelanden eller meddelanden på sociala medier. Var skeptisk mot okända avsändare och erbjudanden som inte har begärts.

Var skeptisk mot onormala begäranden

• Om någon begär att du delar dina privata nycklar eller lösenord, är det en stor varningssignal. Var skeptisk mot sådana begäranden och delningsförfrågningar.

Lita på din magkänsla

• Slutligen, om något känns misstänkt eller ovanligt, lita på din magkänsla. Det är bättre att vara säker än att riskera dina tillgångar.

Att kunna identifiera potentiella bedrägerier är avgörande för din egen säkerhet i kryptovärlden. Genom att tillämpa de här tipsen kan du minska risken för att bli utsatt för bedrägerier och använda kryptovalutor med förtroende.

Om du har ytterligare frågor om att undvika bedrägerier eller misstänker att du har stött på en bedragare, tveka inte att kontakta vår supportteam via support@safello.com