Jag har blivit bedragen, vad kan jag göra?
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Kontakta kundsupport: Först och främst kontakta oss via support@safello.com, detta så att vi som snabbt som möjligt kan säkra ditt konto. Var vänlig och ange information och detaljer kring vad som har skett och all övrig information du kan ge oss.

Säkra ditt konto: Säkra ditt konto genom att kontakta din bank som utfärdar ditt BankID för att få vidare hjälp med att skydda dina känsliga uppgifter som BankID, bankkonton m.m. Granska aktiviteten på dina konton för att identifiera eventuella obehöriga transaktioner eller ändringar och informera din bank.

Anmäl till polisen: Kontakta polisen för att upprätta polisanmälan, ring eller skicka in en polisrapport online eller besök din lokala polisstation. Det är viktigt att du alltid rapporterar all form av bedrägeri till polisen. Även om dina pengar redan är förlorade så hjälper det polisen att förhindra framtida bedrägerier. Orapporterad bedrägeri snedvrider polisens statistik vilket innebär att brottsbekämpning kan få mindre medel för att förhindra bedrägeri. Information till från polisens hemsida https://polisen.se/utsatt-for-brott/polisanmalan/bedrageri/bedragerier/

Utbilda dig själv: Ta tillfället i akt att utbilda dig själv om vanliga bedrägerimetoder och bästa praxis för säkerhet inom kryptovärlden, så du har information om hur du bäst skyddar dig framgent. Var försiktig med att dela personlig information eller skicka kryptovalutor till okända/utomstående.